Na de verovering van Frankrijk werd het de Duitse legerleiding snel duidelijk dat de Britten niet zo snel zouden opgeven.
Bij de voorbereiding van een invasie in Engeland legde de Luftwaffe aan de kanaalkust een vijftigtal vliegvelden aan, een er van was dat van Audembert juist ten zuiden van Wissant.

Het Fort Carrè in Antibes bewaakt vandaag de grootste jachthaven van Europa, vroeger was dit een grenspost van Frankrijk.

Kort na de bezetting van Frankrijk werd de haven van Bordeaux uitgekozen door de Italiaanse marine om als basis te dienen, reeds in 1940 voerde de 11de groepering “Betasom” van hier operaties op de Atlantische Oceaan uit.

In 1689 gaf Lodewijk XIV de opdracht aan Vauban om het estuarium van de Gironde af te sluiten en zo de haven van Bordeaux te beschermen tegen vijandelijke aanvallen van uit zee.

De omgeving van Entrevaux aan de oevers van de Var in de Zuid Franse Alpes Maritimes was reeds bewoond door de Romeinen en bekend onder de naam van het Romeinse stadje Glanate, tijdens de middeleeuwen wijzigde de naam zich in Glandèves en werd de stad ook naar een rots aan de andere oever van de Var verplaatst daar waar vandaag de stad Entrevaux zich nog steeds bevind.

Ambleteuse, gelegen aan de Franse kanaalkust, halfweg tussen Cap Griz Nez en Boulogne, is een rustig plaatsje waar men nog aan traditionele krab- en kreeftvangst doet.

Mimoyecques, een gehucht van Landrethun-Le-Nord op enkele kilometers van Cap Griz Nez, hier werd op bevel van Hitler een ondergrondse installatie voor de beschieting van Londen gebouwd.