Na de verovering van Frankrijk werd het de Duitse legerleiding snel duidelijk dat de Britten niet zo snel zouden opgeven.
Bij de voorbereiding van een invasie in Engeland legde de Luftwaffe aan de kanaalkust een vijftigtal vliegvelden aan, een er van was dat van Audembert juist ten zuiden van Wissant.
Ten oosten van het vliegveld werden toen reeds luchtafweerstellingen op de Mont de Couple aangelegd.
In de loop van de oorlog werd deze 150 meter hoge bergrug door de Luftwaffe verder uitgebouwd tot het steunpunt Osnabrück.
Dit steunpunt was hoofdzakelijk bedoeld voor radioverbindingen ten dienste van de op het vliegveld gestationeerde staf eenheden en bestond uit meerdere bunkers waaronder zelfs een keuken.
Ook de landmacht bouwde op de noordelijke zijde van de Mont de Couple het steunpunt Hamm, dit was uiteraard voor artilleriewaarneming bedoeld.
Tussen de bomkraters op de hellingen die nu natuurgebied zijn ook twee PAK-garage's te ontdekken.
Twee van de waarnemingsbunkers zijn nog goed begaanbaar, van daar heeft men een goed zicht op het nu verdwenen vliegveld en de Britse kustlijn.
Het vliegveld van Audembert, soms ook als dat van Wissant bestempeld, was gedurende de hele tweede wereldoorlog in gebruik, de eerste gevechtsvliegtuigen landden er op 15 Juli 1940.
Deze Me109 jagers behoorden tot het Jagdgeschwader 26 “Shlageter” waarvan gedurend de ganse oorlog een Gruppe hier zou gestationeerd zijn.
Deze piloten waaronder de bekende aas Adolf Galand namen van hier uit deel aan de alg om Engeland en de doorbraak door het kanaal van de Sharnhorst en de Gnesenau.
Op het vliegveld waren ook meerdere diensten gestationeerd, opvolging van het vliegverkeer, communicatie en de staf van het Geschwader.
Vandaag zijn er niet veel sporen van het vliegveld terug te vinden, de hoeve's Le Breuil en Le Colombier zijn terug privaat in gebruik.
Van uit de lucht ziet men bij Le Breuil nog de ligging van de runway terwijl op het gebied van beide nog resten van vliegtuig onderkomens te vinden zijn.
Dergelijke onderkomens zijn ook nog te zien in het gehucht Warcove, deze zijn zelfs te zien van op de Mont de Couple.

























